Amix EnzymEx Multi 90 caps

79,00 zł
Brutto

AMIX EnzymEx Multi – enzymy trawienne

Połączenie 5 najważniejszych enzymów doskonale sprawdzi się jako wsparcie dla układu trawiennego w okresach budowania masy mięśniowej. AMIX EnzymEx Multi jest doskonałym dodatkiem do każdej zbilansowanej diety, świetnie sprawdza się w jadłospisach opartych na produktach roślinnych.

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka RODO

 

Regulamin sklepu

 

Metody płatności i dostawy

Ciężko trenujesz na siłowni a twój jadłospis jest dopracowany na 100%? Pomimo tego, efekty które widzisz nie są zadowalające? Może twoim problemem jest nieodpowiednia praca układu pokarmowego. Do odpowiedniego przyswojenia i wykorzystania spożywanego jedzenia, organizm potrzebuje określoną ilość enzymów trawiennych. Zazwyczaj nie powinno to stanowić najmniejszego problemu, jednak budowanie masy mięśniowej to proces, który wymaga pewnego poświęcenia podczas jedzenia, zwłaszcza jeśli starasz się unikać produktów przetworzonych. Mówiąc prościej, aby zbudować masę mięśniową musisz jeść naprawdę duże ilości pokarmu, z którymi twój organizm może nie poradzić sobie bez odpowiedniego wsparcia. W takiej sytuacji doskonale sprawdzi się suplementacja mieszanek opartych na enzymach trawiennych, przykładowo EnzymEx Multi. 

JAKIE EZNYMY ZAWIERA AMIEX ENZYMEX?

Proteaza

Pierwszym składnikiem EnzymEx Multi jest enzym znany jako proteaza, peptydaza czy proteinaza. Substancja ta odpowiedzialna jest za przyśpieszenie procesu proteolizy, czyli reakcji polegającej na rozpadzie białek na mniejsze polipeptydy lub pojedyncze aminokwasy. Proteaza rozkłada białka poprzez rozszczepienie wiązań peptydowych za pomocą hydrolizy, czyli reakcji polegającej na przerwaniu wiązań przez wodę. Jest niezbędnym czynnikiem koniecznym do prawidłowego trawienia białka dostarczonego do organizmu. Opowiada za sygnalizację komórkową i katabolizm starych białek. Proteazy występują we wszystkich formach życia i wirusach.

Amylaza

Enzym obecny w ślinie człowieka, i niektórych innych ssaków. Amylaza jest odpowiedzialna za hydrolizę skrobi do cukrów. Proces trawienia zaczyna w samej jamie ustnej, przez co, podczas przeżuwanie pokarmów zawierających duże ilości skrobi (ziemniaki, ryż) możesz poczuć słodkawy smak. Zjawisko to występuje ze względu na rozłożenie części skrobi do cukru przez amylazę a dokładniej α-amylazę. Poza śliną, amylaza jest również produkowana przez trzustkę. Jej zadaniem jest hydroliza skrobi pokarmowej w disacharydy i trisacharydy, które są przetwarzane przez inne enzymy w glukozę. Wszystkie amylazy są hydrolazami glikozydowymi i działają na wiązania α-1,4-glikozydowe.

Laktaza

Enzym, który jest niezbędny do prawidłowego trawienia mleka a dokładniej laktozy, czyli cukru nadającego charakterystycznej mlecznej słodyczy. Laktaza, znana również jako hydrolaza laktaza-floriana bądź jako LPH, jest częścią rodziny enzymów nazywanych  β-galaktozydazami. Znajduję się na granicy szczotki jelita cienkiego u ludzi i innych ssaków. Odpowiada za hydrolizę laktozy disacharydowej do monomerów galaktozy i glukozy. Niedobór laktazy wywołuje objawy nietolerancji laktozy a jej dodatek do produktów mlecznych może zniwelować nieprzyjemności. Laktaza jest naturalnie wytwarzana przez ludzi, zwierzęta, rośliny, bakterie, drożdze i grzyby. W AMIX EnzymEx Multi zastosowano specjalnie zaprojektowaną laktazę uzyskaną z ostatniej wymienionej grupy.

Lipaza

Grupa enzymów odpowiedzialnych za trawienie, transport i przetwarzanie dietetycznych lipidów. Lipaza, podklasa esterazy, katalizuje hydrolizę tłuszczów (lipidów). Występuje w praktycznie wszystkich organizmach żywych, nawet w niektórych wirusach. Większość lipaz działa w określonej pozycji na szkielecie glicerolowym substratu lipidowego (A1, A2 lub A3). Główną lipazą odpowiedzialną za rozkład tłuszczów dietetycznych w organizmie człowieka jest lipaza trzustkowa (HPL).

Celulaza

Enzym, którego zadaniem jest rozkład celulozy na monosacharydy, takie jak beta-glukoza, krótsze polisacharydy i oligosacharydy. Jest naturalnie wytwarzana przez grzyby, bakterie i pierwotniaki. Saki mają ograniczoną zdolność do samodzielnego trawienia celulozy będącej błonnikiem pokarmowym. Dostarczenie dodatkowej celulazy pozwoli znacznie lepiej wykorzystać energię pochodzącą z produktów roślinnych.

Skład w 2 kapsułkach: wypełniacz: dwuzasadowy fosforan wapnia, żelatynowa kapsułka (żelatyna, woda, barwnik: dwutlenek tytanu), EnzymEx ®Complex 300 mg (amylaza, celulaza, lakaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza), stabilizator: hydroksypropylometyloceluloza (Methocel ® ), środki przeciwzbrylające: stearynian magnezu, krzemionka

Dawkowanie

Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki dziennie z jedzeniem.

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password