Amix WheyPro Elite 85 2300g
WheyPro Elite 85 Amix Nutrition to mix najlepszych źródeł białka tj.:izolat białka serwatkowego CFM®, koncentrat białek serwatkowych oraz peptydy hydrolizowane kazeiny . Doskonale sprawdza się do codziennego uzupełnienia zapotrzebowania na białko dla sportowców i osób dbających o sylwetkę.
Polityka RODO
Regulamin sklepu
Metody płatności i dostawy
-wysoka zawartość białka – ponad 85%, minimalne ilości cukrów, tłuszczy i węglowodanów
-posiada zarówno błyskawicznie jak i długowchłanialne rodzaje białek, tak aby Twoje mięśnie były w ciągłej regeneracji
-idealna rozpuszczalność i konsystencja, BEZ GRUDEK. Pyszne smaki!
-idealna odżywka białkowa dla sportowców oraz osób trenujących rekreacyjnie, którzy cenią sobie suplementy najwyższej jakości
-dostarcza mieśniom niezbędnych aminokwasów, w tym BCAA i GLUTAMINĘ – gwarantując odpowiednią regenerację i nasilając procesy przyrostu mięśni.
-duże opakowanie – 2,3KG,
-korzystna cena za ponad 80 porcji.
Amix WheyPro Elite 85 to odżywka zawierająca mix najlepszych źródeł białka:
-izolatu białka serwatkowego CFM,
-koncentratu białka serwatkowego,
-hydrolizowane peptydy kazeinowe,
-aminokwasy z białka wołowego.
Takie połączenie sprawia, że białko wchłaniają się w różnym tempie. Dzięki temu Twoje mięśnie cały czas się regenerują i rozbudowują. Białko serwatkowe przyswajane jest niemal natychmiast, chroniąc włókna mięśniowe tuż po treningu. Z kolei aminokwasy o dłuższym tempie przyswajania, pochodzące z kazeiny, zapobiegają procesom katabolicznym przez wiele godzin. Pobudzają wzrost mięśni i chronią przed rozpadem, nawet w czasie długich przerwach między posiłkami. Dzięki tak kompleksowemu połączeniu, Twoje mięśnie cały czas zaopatrywane są w potrzebne aminokwasy.
Amix WheyPro Elite 85 – białko serwatkowe:
Białko serwatkowe pochodzi z pozostałości mleka, poddawanego przeróbce np. na sery czy jogurty. Aminokwasy zawarte w nim są szybko przyswajalne i łatwo się trawią. Dzięki czemu białko serwatkowe idealnie sprawdza się tuż po treningu. Występuje ono zwykle w postaci izolatu lub koncentratu. Czym różnią się te formy? Przede wszystkim procesem obróbki i tym samym – zawartością protein.
Koncentrat posiada ok. 70-80% czystego białka, resztę stanowią domieszki m.in. węglowodanów. Z kolei izolat poddawany jest dodatkowym procesom, zagęszczającym białko, dzięki czemu można uzyskać nawet 95% czystych protein.
Białko serwatkowe jest bogate w aminokwasy BCAA, niezbędne do wzrostu i rozbudowy mięśni. Rozkładają się one bezpośrednio w tkance mięśniowej i pobudzają syntezę nowych białek.
Amix WheyPro Elite 85 – białko wołowe:
Białko wołowe bardzo łatwo się przyswaja. Jest bogatym źródłem kompleksów BCAA i EAA. Uzupełnienie tych aminokwasów jest kluczowe, gdyż ich niedobory nasilają rozpad tkanki mięśniowej. Dodatkowo białko wołowe usprawnia syntezę kreatyny – niezbędnej do rozbudowy włókien mięśniowych i ich regeneracji.
Aminokwasy te poza ochroną i rozrostem mięśni, wspierają również kondycję stawów i kości oraz poprawiają wydolność organizmu. Dodają energii i opóźniają zmęczenie.
Kazeina – czym jest i jak działa?
Kazeina jest białkiem pozyskiwanym z mleka. Ma duże cząsteczki, które są wolno metabolizowane. Dzięki temu wydłuża czas ochrony mięśni przed rozpadem. Peptydy kazeinowe są przyswajanie nieco szybciej i łatwiej, jednak nadal ich główną zaletą pozostaje zapewnienie mięśniom stałego dostępu do aminokwasów.
Kazeina ma właściwości antykataboliczne, dzięki czemu zapobiega rozpadom włókna mięśniowego w czasie długich przerw np. między posiłkami czy podczas snu.
Glutamina:
Glutamina jest jednym z najważniejszych składników, dostarczanych z białkiem. To aminokwas, mający zdolność do naprawiania uszkodzonych mięśni. Dodatkowo pobudza ich wzrost, regeneruje i pomaga w syntezie glikogenu.
Białko WheyPro Elite 85 to kompleksowa odżywka, zapewniającą Twoim mięśniom wszystko, czego potrzebują do prawidłowego wzrostu. Jej ogromną zaletą jest obecność aminokwasów o różnym tempie wchłaniania, co zapewnia mięśniom stały dostęp do protein i tym samym – ochronę przed rozpadem i syntezę nowych białek.