AllNutrition In Jelly Raspberry 1000g
-PRAWDZIWE I SOCZYSTE KAWAŁKI OWOCÓW ZANURZONE W ŻELU
-PRZEPYSZNY MALINOWY SMAK
-LEPSZE NIŻ KONFITURY BABCI LEOKADII
-ZAWARTOŚĆ MALIN TO AŻ 80%!
-NIE DODAJEMY CUKRU DO NASZYCH FRUŻELIN - SPRAWDŹ BADANIA PONIŻEJ
-SŁODZONE ERYTRYTOLEM
-DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
-DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA I DO ZAPIEKANIA
-FRUŻELINA NA GOFRACH JEST BOSKA!
-UWAGA! ZNIKA WYJĄTKOWO SZYBKO
Polityka RODO
Regulamin sklepu
Metody płatności i dostawy
Smak: Malina
ALLNUTRITION RASPBERRY IN JELLY to inaczej maliny w żelu tzw. Frużelina. Raspberry in Jelly ma lekką konsystencję, przypominająca nieco kisiel, w którym zanurzyliśmy soczyste maliny. Nasze frużeliny powstają tylko z najwyższej jakości owoców.
RASPBERRY IN JELLY możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Malina i jej pochodzenie:
-Malina-grupa gatunków z rodzaju Rubus L. wyróżniana zwyczajowo ze względu na czerwoną barwę owoców i łatwość ich odpadania od dna kwiatowego (pozostałe gatunki noszą zwyczajową nazwę rodzajową jeżyną). U różnych odmian uprawnych owoce mogą być koloru od czarnego i purpurowego, przez czerwony, żółty, do białawego.
-Uprawę maliny zaczęli już Rzymianie około IV wieku i dzięki nim rozpowszechniły się ome w całej Europie. To słodkawe w smaku owoce pełne wartości odżywczych. Zarówno owoce świeże, suszone, jak i sok malinowy dostarczają niezwykle cennych składników odżywczych, które wpływają na zdrowie całego organizmu.
Właściwości maliny:
-Szereg witamin i minerałów-bogactwo witamin m.in. C, E, B1, B2, B6 oraz wiele substancji mineralnych: potas, magnez, wapń, żelazo
-Układ odpornościowy-wpływa korzystnie na pracę układu odpornościowego, dzięki barwnikowi-antocyjanom, które wzmacniają naturalną ochronę organizmu
-Regulacja pracy jelit-występuje duża ilość pektyn, czyli błonnika, który pomaga w regulacji jelit i utrzymaniu poprawnej równowagi mikroflory jelitowej
-Naturalne antyoksydanty-zawierają dużą ilość polifenoli cenne źródło antyoksydantów, redukując szkodliwe działanie wolnych rodników tlenowych, a tym samym chronią organizm przed rozwojem różnych chorób.
Kiedy RASPBERRY IN JELLY?
-KIEDY TYLKO MASZ OCHOTĘ!
-NIE KRĘPUJ SIĘ!
Zalecane porcjowanie
Zawiera naturalnie występujące cukry. Nie należy stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, mleko, seler i produkty pochodne. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10 °C. Zużyć w ciągu 14 dni.
Wartości odżywcze
Opakowanie 1000g
SKŁADNIKI:
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 49 kcal
Tłuszcz 0,4 g
- w tym nasycone <0,1 g
Węglowodany 18 g
- w tym cukry 4 g
- w tym poliole 10 g
Błonnik 5,4 g
Białko 1,1 g
Sól 0,02 g
Składniki: maliny (80%), substancja słodząca: erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, barwnik: betanina, substancja konserwująca: sorbinian potasu, naturalny aromat, substancja słodząca: sukraloza.