AllNutrition In Jelly Redcurrant 1000g
-PRAWDZIWE I SOCZYSTE KAWAŁKI OWOCÓW ZANURZONE W ŻELU
-PRZEPYSZNY SMAK CZERWONEJ PORZECZKI
-LEPSZE NIŻ KONFITURY BABCI LEOKADII
-ZAWARTOŚĆ CZERWONEJ PORZECZKI TO AŻ 80%!
-NIE DODAJEMY CUKRU DO NASZYCH FRUŻELIN - SPRAWDŹ BADANIA PONIŻEJ
-SŁODZONE ERYTRYTOLEM
-DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
-DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA I DO ZAPIEKANIA
-FRUŻELINA NA GOFRACH JEST BOSKA!
-UWAGA! ZNIKA WYJĄTKOWO SZYBKO
Polityka RODO
Regulamin sklepu
Metody płatności i dostawy
Smak: Czerwona Porzeczka
REDCURRANT IN JELLY to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina, w którym to zanurzone zostały całe owoce czerwonej porzeczki. Produkt otrzymany z najwyższej jakości owoców.
REDCURRANT IN JELLY możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Czerowna porzeczka i jej pochodzenie:
-Porzeczka czerwona, porzeczka dzika (Ribes spicatum Robson) – gatunek krzewu należący do rodziny agrestowatych (Grossulariaceae). Występuje w stanie dzikim w Europie i na Syberii. W Polsce pospolita z wyjątkiem Karpat, gdzie jest rzadka. Krzewy osiagają wysokość do 2 metrów. Od XVI wieku są cenione ze względu na swoje właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne. W tradycyjnej medycynie ludowej stosuje się je także w celu leczenia ran, reumatyzmu, a nawet usuwania piegów czy oczyszczania cery tłustej i trądzikowej.
Czerwona porzeczka właściowści :
-Szereg witamin i minerałów - bogate w witaminy C, A, E, PP i K, a dzięki obecności pektyn – ograniczają obecność cukru we krwi
-Naturalne antyoksydanty - redukują szkodliwe działanie wolnych rodników tlenowych, a tym samym chronią organizm przed rozwojem różnych chorób
-Regulacja pracy jelit - występuje duża ilość pektyn, czyli błonnika (rozpuszczalny), który pomaga w regulacji jeli i utrzymaniu poprawnej równowagi mkroflory jelitowej
-Zwiększa odporność organizmu - dzięki bogactwu witaminy C, która współdziałając z witaminą P, lepiej się wchłania do organizmu
-Pobudzanie apetytu - stosowane są, aby wzmóc łaknienie niejadków i osób chorych
Kiedy REDCURRANT IN JELLY?
-KIEDY TYLKO MASZ OCHOTĘ!
Zalecane porcjowanie:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zbożna zawierające gluten, soje, mleko, seler, gorczyce.Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10 °C. Zużyć w ciągu 7 dni.
Wartości odżywcze
Opakowanie 1000g
SKŁADNIKI Redcurrant in Jelly
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 140kcal
Tłuszcz 1,4g
- w tym kwasy tł. nasycone 0,3g
Węglowodany 25g
- w tym cukry 0g
Błonnik 0g
Białko 1,1g
Sól 0g
Składniki: Czerwona porzeczka (80%), substancja słodzaca: erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, koncentrat aronii, czarnego bzu i jabłka; substancja konserwujaca: sorbinian potasu, substancja słodzaca: sukraloza.