AllNutrition In Jelly Blueberry 1000g
-PRAWDZIWE I SOCZYSTE KAWAŁKI OWOCÓW ZANURZONE W ŻELU
-PRZEPYSZNY JAGODOWY SMAK
-LEPSZE NIŻ KONFITURY BABCI LEOKADII
-ZAWARTOŚĆ JAGODY TO AŻ 80%!
-NIE DODAJEMY CUKRU DO NASZYCH FRUŻELIN - SPRAWDŹ BADANIA PONIŻEJ
-SŁODZONE ERYTRYTOLEM
-DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
-DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA I DO ZAPIEKANIA
-FRUŻELINA NA GOFRACH JEST BOSKA!
-UWAGA! ZNIKA WYJĄTKOWO SZYBKO
Polityka RODO
Regulamin sklepu
Metody płatności i dostawy
Smak: Jagoda
ALLNUTRITION BLUEBERRY IN JELLY to inaczej jagody w żelu, czyli tzw. Frużelina. Blueberry in Jelly ma lekką konsystencję, przypominającą nieco kisiel, w którym to zanurzyliśmy całe owoce jagód. Nasze frużeliny powstają tylko z najwyższej jakości owoców.
BLUEBERRY IN JELLY możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Jagoda i jej pochodzenie:
-Borówka czarna (Jagoda)(Vaccinium myrtillus L.) to gatunek rośliny wieloletniej z rodziny wrzosowatych. W polskim nazewnictwie ludowym i tradycyjnym funkcjonowały następujące nazwy: borowina, borownik, borówczak, borówka, borówka zwyczajna, borówka czernica, borzyk, carna jagoda, ciemna jagoda, czarna jagoda, czernica, czernina, czarne jagody, jagoda, jagoda czarna, jagoda czernica, jagoda leśna, jagodnik, jagodzisko, modra jagoda, sinica i wiele wiele innych.
-Roślina jest szeroko rozprzestrzeniona w Azji, Europie i Ameryce Północnej na obszarach o klimacie umiarkowanym i arktycznym. W Polsce jest pospolita zarówno na nizinach, jak i w górach. Jest wykorzystywana szeroko jako roślina jadalna i lecznicza. Ponadto korzystnie wpływa na wzrok i układ krążenia.
Właściwości jagody:
-Działanie przeciwutleniające - składniki przeciwutleniające usuwają nadmiar wolnych rodników, co przyczynia się do poprawy wyglądu skóry
-Działanie przeciwbakteryjne - zawierają substancję pomagającą przeciwdziałać namnażaniu się bakterii i wirusów
-Działanie przeciwzapalne - zawiera cyjanidyny i witaminę C mające zdolność zmniejszania odczynu zapalnego
-Szereg witamin i minerałów - są źródłem witamin A, B1, B2, PP i C, a także flawonoidów, garbników, antocyjanów, fitoestrogenów, pektyn, kwasu foliowego, błonnika oraz składników mineralnych: potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan
Skład:
Wartości odżywcze
Opakowanie 1000g
SKŁADNIKI:
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 67kcal
Tłuszcz 0,8 g
- w tym nasycone 0 g
Węglowodany 24 g
- w tym cukry 6,5 g
- w tym poliole 9,9 g
Błonnik 2,4 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Składniki: Jagoda (80%), substancja słodząca: erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: chlorek wapnia, aromat, koncentrat z czarnej marchwi, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.