Biotech BCAA ZERO 360g
Bez cukru, smakowy, BCAA w proszku w stosunku 2:1:1, w jednej porcji zawiera 6.000 mg BCAA oraz witaminę B6.
-CHRONI PRZED KATABOLIZMEM OKOŁO-TRENINGOWYM
-WZMAGA REGENERACJĘ ORAZ PROCESY ANABOLICZNE
-0 LAKTOZY, TŁUSZCZU ORAZ WĘGLOWODANÓW
-NISKA ZAWARTOŚĆ SODU
-BRAK KONSERWANTÓW
Polityka RODO
Regulamin sklepu
Metody płatności i dostawy
Smakowy proszek aminokwasowy BCAA Zero od BioTechUSA zawiera leucynę, izoleucynę oraz walinę w stosunku 2:1:1, które w znacznym stopniu wzmacniają wzajemne oddziaływanie na budowę i odżywianie mięśni, i które występują w naturalnej i określonej proporcji w mięśniach. Dodaliśmy także witaminę B6, która wspomaga prawidłową przemianę białka i glikogenu oraz redukuje uczucie zmęczenia i wyczerpania.
BCAA Zero jest produktem aminokwasowym w postaci proszku odpowiednim dla każdej formy treningu, z którego usunęliśmy wszelkie zbędne dodatki: nie ma w nim glutenu, laktozy, aspartamu, substancji konserwujących czy cukru.
W Jednej porcji (9 g):
3.000 mg L-leucyny
1.500 mg L-izoleucyny
1.500 mg L-waliny
700 mg L-glutaminy
2 mg witaminy B6
Polecamy BCAA Zero:
-Zarówno kobietom jak i mężczyznom
-Przy każdym rodzaju treningu
-Dla szybkiego i niskokalorycznego uzupełnienia aminokwasów
-Dla wzmocnienia mięśni w czasie długiego treningu
-Jesteś na diecie
-Przygotowujesz się do zawodów (fitness)
Aminokwasy są budulcami naszych podstawowych substancji odżywczych, białek, znajdujących się w całym naszym organizmie. Istnieją aminokwasy, które ludzki organizm jest w stanie wyprodukować samodzielnie (aminokwasy endogenne), natomiast do innej grupy należą aminokwasy dostarczane są wraz z pokarmem (aminokwasy egzogenne). Spośród różnych rodzajów aminokwasów jedynie 20 z nich przyczynia się do formowania struktury białek. Aminokwasy są niezbędne dla wszystkich funkcji organizmu takich jak trawienie, czynności wątroby czy gojenie ran. Aminokwasy są odpowiedzialne za stan skóry, więzadeł, mięśni, ścięgien, organów wewnętrznych, gruczołów, włosów i paznokci. Przyczyniają się również do produkcji hormonów jak również neurotransmiterów i enzymów. Ponadto służą jako źródło energii, jak również jako substancja odżywcza służąca do produkcji lipidów oraz węglowodanów. Najbogatszym źródłem podstawowych aminokwasów jest żywność pochodzenia zwierzęcego, natomiast żywność pochodzenia roślinnego często nie zawiera wszystkich tych aminokwasów.
BCAA, czyli aminokwasy rozgałęzione składają się z trzech aminokwasów: waliny, izoleucyny i leucyny. Walina jest źródłem energii dla mięśni i w znacznej mierze wspomaga metabolizm komórek. Izoleucyna jest aminokwasem niezbędnym do produkcji hemoglobiny, a także wspomaga regenerację. Leucyna wspomaga regenerację kości, skóry i mięśni, jak również jest sama w sobie zdolna zwiększać wchłanianie białek. Te trzy aminokwasy stanowiące BCAA w znacznej mierze wzmacniają wzajemne oddziaływanie na budowę mięśni i ich odżywienie oraz które występują w nich w naturalnej i określonej proporcji. Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, BCAA Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników
ZALECANE STOSOWANIE: Zmieszać jedną porcję (2 miarki= 1 łyżka) z 300 ml wody i wypić na 15 minut przed lub w trakcie treningu. W dni beztreningowe stosować między posiłkami.
Skład:
Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: 9 g
Ilość porcji w opakowaniu: 40
Opakowanie: 360 g
Masa netto : 360.00 g
Wartość Odżywcza / Informacja Żywieniowa: Na 9 g % RWS*
BCAA: 6 g -
L-leucyna 3 g -
L-izoleucyna 1.5 g -
L-walina 1.5 g -
L-glutamina 0.7 g -
Witamina B6 2 mg 142%
Składniki (dla produktu o smaku jabłkowym): sproszkowana L-leucyna (33%) [L-leucyna, emulgator (lecytyny), maltodekstryna], L-izoleucyna (17%), L-walina (17%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), L-glutamina (8%), regulator kwasowości (winiany potasu), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza), sól, barwniki (tartrazyna i Czerwień Allura AC - mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci), chlorowodorek pirydoksyny.
Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenki siarki, orzechów.
*% Referencyjna Wartość Spożycia